Hlavní obsah

Policejní passaty opět udeřily v Praze, motorkář ve stoosmdesátce neujel

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Šestice extrémně rychlých policejních passatů brázdí opět ulice metropole. Jejich posádky jen během prvního nočního zátahu v Praze zaznamenaly 47 dopravních přestupků, při kterých uložily pokuty za 65 tisíc korun.

Článek

Nočním rekordmanem je řidič motocyklu, kterému policisté v rychlých vozech naměřili rychlost 182 kilometrů v hodině. Nepřiměřená rychlost byla v noci dominantním problémem, policisté ji zaznamenali ve čtyřiceti případech.

Kromě motorkáře řítícího se městem zaznamenaly radary v passatech například řidiče jedoucího rychlostí 145 km/h v místě s povolenou osmdesátkou, nebo dalšího jedoucího rychlostí přes sto kilometrů v hodině na padesátce.

„Hlídky v silných vozech se budou zaměřovat na neukázněné řidiče, kteří nedodržují zejména stanovenou rychlost a způsob jízdy. Týkat se to ale bude nejen osobních vozidel, ale i aut nákladních,“ řekla mluvčí pražské policie Eva Miklíková.

Doplnila, že řidiči se ve městě budou s policejními passaty potkávat i v dalších dnech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám