Hlavní obsah

Narkoman ohrožoval policistu injekční jehlou a pokousal jej

Právo, Aleš Honus
Ostrava

Dramatická scéna jako vystřižená z akčního filmu se odehrála v úterý odpoledne nedaleko vodárny v Ostravě-Nové Vsi. Policista zde pronásledoval mladého narkomana, který předtím přepadl 77letou ženu. Když policista lupiče dostihl, mladík ho začal ohrožovat injekční jehlou a vyhrožoval, že ho nakazí žloutenkou. Policistu dokonce ošklivě pokousal na ruce. O případu informovala mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Narkoman si zde vyhlédl důchodkyni, která mířila na nákupy. „Zezadu jí strhl z krku dva řetízky a dal se na útěk. Žena byla v šoku, volala o pomoc a gestikulovala rukama. Zoufalé volání zaregistroval policista, který sice nebyl ve službě, ale začal muže pronásledovat,“ řekla mluvčí.

Když lupiče dostihl, prokázal se jako policista. Mladík z kapsy vytáhl odcizené řetízky, odhodil je k nohám policisty a dal se znovu na útěk. „Podezřelý byl ale policistou dostižen. Mladík ho při tom kousl do ruky, a tím se mu podařilo uvolnit ze sevření. Potom vytáhl z kapsy injekční jehlu a policistu ohrožoval, snažil se ho bodnout. Současně vyhrožoval, že pokud se znovu přiblíží, bodne jej a nakazí ho žloutenkou typu C. Přitom mu z kapsy vypadla i lžička, která je narkomany používaná k aplikaci pervitinu,“ řekla mluvčí.

Narkoman je zlodějem recidivistou

Policista pak v pudu sebezáchovy ustoupil a podezřelý z místa činu utekl. „Policista i přes své zranění ještě zajistil místo činu do příjezdu kolegů, zajistil také odcizené řetízky. S nasazením svého života i zdraví zakročil a přispěl k zadržení i objasnění série odsouzeníhodné majetkové trestné činnosti,“ dodala mluvčí s tím, že díky řadě informací zjištěných při činu si policisté pro mladíka přišli druhý den.

Vyšlo navíc najevo, že má na svědomí asi 17 dalších podobných loupeží. Vyhlížel si především ženy staršího věku. V minulosti už byl několikrát trestán za majetkovou trestnou činnost.

Kriminalista Radim Bouchner řekl, že jinak jednat nemohl. „Vždyť podezřelý muž si vybral přece bezbrannou oběť – seniorku. Navíc vím, že vypátrat pachatele takového trestného činu je poměrně náročný a nelehký úkol, právě pro specifičnost činu,“ řekl Bouchner.

Reklama

Výběr článků

Načítám