Hlavní obsah

Zápas Baníku s Opavou byl přerušen, fanoušci vnikli na hřiště

Právo, Anna Bortlíčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opava

Při utkání ostravského Baníku a druholigového opavského mužstva v Opavě ve středu kvečeru došlo s potyčce fanoušků. Rozhodčí musel dokonce přerušit v 55. minutě zápas a fotbalisté utekli do šaten. Právu to oznámil mluvčí opavských policistů René Černohorský.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Pochod Baníkovců za dohledu policie. Ilustrační foto

Článek

Slezské derby třetího kola Poháru českomoravského fotbalového svazu připomínalo bojiště. Ostravští fanoušci v  55. minutě utkání strhli oplocení za brankou a vyrazili na trávník. Z protější tribuny už k nim mířili rozvášnění Opavští příznivci. Proti nim okamžitě zasáhla pořádková služba a policisté, kteří dav uklidnili.

Rozhodčí při vniku fanoušků na trávník odpískal přestávku a zápas přerušil. Fotbalisté zmizeli na 15 minut v šatnách, než mohlo utkání pokračovat. V té době byl stav zápasu 1:0 pro Opavu. Utkání v normálním hracím čase skončilo remízou 1:1, na penalty vyhrál Baník 5:3.

Opavský sektor hlídala policie, pod tribunou ostravských příznivců střežilo pořádek zhruba třicet členů bezpečnostní služby. Na stadionu blo odhadem 5000 diváků, z toho zhruba 2000 tvořili ostravští fanoušci.

Potíže s fotbalovými příznivci měla policie už před utkáním. Fanoušci, kteří na zápas přijeli vlakem, odmítli v Opavě nastoupit do připravených autobusů. Za doprovodu policie šli proto na stadion pěšky. Po potyčce byl na policejní služebnu předveden muž z Opavy. Situaci v Opavě hlídalo několik stovek policistů. Chování fanoušků si nahrávali na záznam, který později vyhodnotí.

Reklama

Výběr článků

Načítám