Hlavní obsah

Policie obvinila Vietnamce z pokusu o vraždu

Právo, ren

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přelouč

Z trestného činu vraždy ve stadiu pokusu obvinil ve středu policejní komisař šestadvacetiletého Vietnamce, který je důvodně podezřelý, že v neděli v podvečer napadl a pobodal po předchozí slovní rozepři v Přelouči 20letého mladíka. K incidentu došlo před nonstop barem Montana, kde mladíka napadla trojice Vietnamců.

Foto: René Chvalina, Právo

Článek

Policisté již v úterý po dramatické honičce zadrželi v Pardubicích dva prchající Vietnamce, kteří jsou podezřelí z nedělního brutálního útoku.

Vietnamec zaútočil na mladíka s nožem s čtyřiceticentimetrovou čepelí v neděli v podvečer v Přelouči a zasáhl ho několika ranami do levé ruky, kterou se napadený na poslední chvíli snažil chránit. Útočník mu způsobil hluboké bodnořezné rány, které bezprostředně ohrožovaly mladíkův život. Zachránila jej pouze blesková lékařská pomoc.

„Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět na vazební stíhání obviněného muže. Trestní zákon pamatuje na takové jednání trestem odnětí svobody na deset až patnáct let,“ uvedla Právu policejní mluvčí Lenka Burýšková.

Reklama

Výběr článků

Načítám