Hlavní obsah

Bývalý žák základní školy hrozil, že postřílí všechny šesťáky

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Havířov
Aktualizováno

Policie ve středu obvinila devatenáctiletého mladíka, který měl přes internet vyhrožovat žákům šestého ročníku Základní školy Na Nábřeží v Havířově. Bývalý žák této školy se nyní nachází v policejní cele, jeho motiv zatím není znám.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Policisté vypátrali autora výhrůžného videa během několika hodin. Ilustrační foto

Článek

Videonahrávka, na které muž vyhrožuje tím, že postřílí všechny šesťáky, se objevila v diskusním fóru na internetových stránkách školy. "Video tam objevil jeden z učitelů. Okamžitě jsme kontaktovali policii a nahrávku jsme z internetu stáhli,“ řekl ředitel školy Svatopluk Novák.

"Později bylo zjištěno, že video s výhrůžkami se nachází i na internetovém serveru Youtube, kde bylo rovněž zablokováno. Rychlé a velmi intenzivní nasazení kriminalistů a policistů přineslo brzy výsledky,“ dodala mluvčí policie Zlatuše Viačková.

Škola brala výhrůžky vážně

Z výhrůžek kriminalisté podezírají devatenáctiletého muže. Ředitel ovšem nechce říct, zda je mu znám jakýkoliv motiv, který mohl bývalý žák této školy mít. "Věc vyšetřuje policie, takže k podrobnostem se nemohu vyjadřovat,“ uvedl a zároveň připustil, že v učitelském sboru po zveřejnění videa zavládly vážné obavy z toho, že by výhrůžky mohly být splněny.

"Takovéto výhrůžky nelze brát na lehkou váhu už jen proto, že jsou známy případy, kdy vyhrožování skončilo tragicky,“ dodal ředitel školy.

V nejbližších hodinách policisté podrobí zadrženého muže výslechu a není vyloučeno, že navrhnou jeho vzetí do vazby. Zatím mu už sdělili obvinění z trestného činu násilí proti skupině obyvatelů a proti jednotlivci. "Zároveň bude vypracován znalecký posudek, aby policisté zjistili jeho duševní stav,“ dodala policejní mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám