Hlavní obsah

Policie zadržela Kosovana, který údajně v ČR prodával heroin

Praha
Aktualizováno

Policisté zadrželi v Praze Kosovana s přítelkyní, kteří údajně v České republice několik měsíců prodávali heroin. Při domovní prohlídce u nich detektivové nalezli téměř šest kilogramů drogy, ze které by mohli po naředění vyrobit až 200 000 dávek heroinu za deset miliónů korun.

Článek

Policie dvojici obvinila z nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek a jedů, za což jí hrozí až deset let vězení. ČTK to sdělil šéf Národní protidrogové centrály Jakub Frydrych.

Kriminalisté zadrželi Kosovana v Praze 6 a následně prohledali jeho byt v činžovním domě v šesté městské části. Kromě heroinu nalezli přes čtyři kilogramy směsi, která se používá na ředění drogy. Zabavili také digitální váhy a lisovací zařízení, které lisuje heroin do zhruba půlkilogramových obdélníků.

Oba zadržení jsou nyní ve vazbě. Kosovana policie obvinila také z maření výkonu úředního rozhodnutí, protože byl podle ní v Česku nelegálně.

Podle Výroční zprávy Národní protidrogové centrály za rok 2008 v České republice loni klesla obliba heroinu. Obchodováním s touto drogou se na českém území zabývají především etničtí Albánci, zejména z Kosova a Makedonie. Heroin do ČR dopravují převážně v autech po Balkánské cestě. Za celý loňský rok kriminalisté zabavili zhruba 46 kilogramů této drogy, rok před tím to bylo asi 20 kilogramů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám