Hlavní obsah

Řidič nepřežil srážku s vlakem na přejezdu, 10 vagónů vykolejilo

Právo, Novinky, Jiří Falout

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Omlenice
Aktualizováno

Na chráněném železničním přejezdu zemřel v úterý krátce před 15. hodinou mladý řidič poté, co skončil pod koly projíždějícího nákladního vlaku. Souprava automobil značky Fiat táhla asi tři sta metrů. Šofér ve zcela zdemolovaném automobilu neměl šanci.

Foto: Jiří Falout, Právo

Úterní nehoda na přejezdu v Omlenici na Českokrumlovsku.

Článek

"Pravděpodobná příčina nehody je v šetření," řekla Právu na místě mluvčí jihočeské policie Anna Drdová. Podle ní zemřel v automobilu řidič kolem dvaceti let věku. Pravděpodobně vjel na koleje, i když svítila červená světla.

"Předběžná škoda byla vyčíslena na čtyři milióny korun na vlaku, 950 tisíc korun na zabezpečovacím zařízení, 40 tisíc na autě Fiat Punto a vysoká škoda vznikla také na železničním svršku, asi tři milióny korun," uvedl tiskový mluvčí Drážní inspekce Zdeněk Neusar.

Společně s lokomotivou zcela vykolejily čtyři prázdné přední vagóny pro převoz osobních automobilů. Poškozeno je i návěstidlo a další vagóny.

Foto: Jiří Falout, Právo

Úterní nehoda na přejezdu v Omlenici na Českokrumlovsku.

"Vlak táhl automobil asi tři sta metrů, než zastavil," uvedla mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

"Je to hrozná tragédie. Zemřel tady mladý člověk, kterého jsem znal. Jel asi na červenou, jinak si to neumím vysvětlil. Ráno jsem s ním ještě mluvil," uvedl jeden z mladých mužů, kteří postávali u místa tragédie. "Přejezd je přehledný, ale poté, co se rozsvítí světla, trvá asi pět až šest minut než přijede vlak. To se mu asi stalo osudné," prohlásil další z mladíků.

K tragédii došlo jen několik desítek metrů od místa, kde loni v říjnu zemřeli dva muži v troskách zborceného sila.

Hasiči vyprošťují auto i vykolejené vagóny.

Reklama

Výběr článků

Načítám