Hlavní obsah

Další tresty pro squattery, dostali podmínky a veřejné práce

Právo, Novinky, Petr Blahuš, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Obvodní soud pro Prahu 2 vynesl v úterý dopoledne dalších šest rozsudků nad squattery, které policisté zadrželi během víkendu v Praze. Podobně jako v pondělí uložil soudce veřejně prospěšné práce a podmíněné tresty vězení. Řízení bylo opět neveřejné a zkrácené.

Foto: Petr Horník, Právo

Policista přivádí jednu ze zadržených squatterek k soudu.

Článek

Patnáct lidí bylo odsouzeno, z toho jsou tři cizinci, ti dostali zákaz vstupu do ČR na rok a půl. Osm dalších lidí dostalo podmínku dva měsíce na jeden rok, zbylých sedm bylo odsouzeno k veřejně prospěšným pracím. Žádné rozhodnutí není konečné, všichni odsouzení si ještě nechali čas na rozmyšlenou.

V půl jedenácté dopoledne padly verdikty nad čtveřicí dívek. Dvě budou 80 hodin pracovat pro společnost, další dvě pak dostaly dvouměsíční trest vězení s ročním odkladem. Podobné tresty soud vynesl již v pondělí nad dalšími squattery.

O hodinu později odešli od soudu s tresty dva mladíci. Jeden dostal sto hodin veřejně prospěšných prací, další si odnesl již tradiční dvouměsíční trest podmíněný ročním odkladem. 

Jednací síň soudu opustili již v pondělí dva mladíci a dvě dívky. Jeden ze squatterů byl odsouzen na dva měsíce vězení s ročním podmínečným odkladem. Další mladík sdělil Právu, že si bude muset odpracovat 80 hodin veřejně prospěšných prací. [celá zpráva]

Stejný trest potvrdila i jedna z dívek, která opustila soud asi půl hodiny před oběma mladíky. Druhá dívka verdikt nekomentovala. Obdobný, ale tvrdší trest, si zřejmě vysloužili i další dva squatteři. Oba opustili síň s dalším trestem veřejně prospěšných prací.

Sto hodin prací potvrdil jeden z mladíků. "Dostal jsem to samé," doplnil druhý. U jednoho ze 24 zadržených bylo zastaveno stíhání. Soudce Milan Rossi to vysvětlil tím, že mladík je studentem fotografické školy a v budově pořizoval pracovní materiál.  

Foto: Petr Horník, Právo

Squatteři v budově soudu v Praze.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám