Hlavní obsah

Po střetu s autem letěli motorkáři několik metrů vzduchem

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový Jičín

Vážná dopravní nehoda se stala v neděli večer v Novém Jičíně. Srazila se tam motorka s osobním vozidlem. Při nehodě byli sraženi dva lidé na motocyklu, kteří po nárazu letěli několik metrů vzduchem. Oba utrpěli těžká zranění.

Článek

Nehoda se stala po devatenácté hodině, na místo ihned spěchala sanitka a z Ostravy vzlétl vrtulník. První skupina záchranářů byla na místě tři minuty po ohlášení neštěstí. Záchranáři museli ošetřit mladého chlapce a dívku, kteří cestovali na motocyklu.

„Po bočním nárazu do automobilu letěli oba několik metrů vzduchem a utrpěli vážná zranění,“ řekl mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.

Devatenáctiletý muž byl v bezvědomí a přímém ohrožení života. Utrpěl poranění mozku a vážné vnitřní poranění břicha.

O dva roky mladší dívka byla rovněž těžce zraněná, a to na obou horních a dolní končetinách, také v oblasti pánve. Byla uložena do vakuové matrace, záchranáři jí podali léky tlumící bolest a vědomí.

„Vrtulník po ošetření na místě nehody přepravil do Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě nejprve zraněného muže a poté se vrátil, aby šetrně přepravil také pacientku,“ doplnil Humpl. Policisté okolnosti nehody vyšetřují.

Reklama

Výběr článků

Načítám