Hlavní obsah

Otec měl utopit své dvouleté dítě, policie ho obvinila

– Nový Jičín
Právo, Aleš Honus

Kvůli úmrtí dvouletého dítěte, které se utopilo v pátek 28. srpna ve vaně v Odrách na Novojičínsku, policie obvinila jeho otce. Dítě se utopilo v době, kdy jeho matka byla v práci a měl se o ně starat otec.

Článek

Policisté prověřovali, zda dítě nemohlo zemřít nešťastnou náhodou, všechny důkazy ale nakonec svědčí pro to, že zemřelo násilnou smrtí.

„Kriminalisté dnešního dne doručili příbuznému oběti usnesení o zahájení trestního stíhání z trestného činu vraždy,“ uvedla v pátek mluvčí severomoravské policie Darina Majková. Obviněnému muži hrozí až patnáct let vězení, případně výjimečný trest.

Jak Právo informovalo, na místě tragédie byla jako první záchranná služba, která našla ve vaně mrtvé dítě, a protože jeho otec jevil známky duševní poruchy, rozhodl lékař o jeho okamžitém převozu do psychiatrické léčebny. Nikdo jiný, kdo by mohl dítě zabít, v bytě v době tragédie nebyl.

„Policisté i nadále na případu intenzivně pracují, probíhají další procesní úkony,“ dodala bez bližších podrobností Majková.

Reklama

Výběr článků

Načítám