Hlavní obsah

Na poštu si pro sto tisíc přišli lupiči s autogenem

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový Jičín

Autogenem se do trezoru pošty v Bordovicích na Novojičínsku dostali ve čtvrtek brzy ráno neznámí lupiči. A i když je vyrušili všímaví obyvatelé vesnice, odnesli si z pošty sto tisíc korun.

Článek

Lupiči nejprve překonali mříž na okně vedoucí do hasičské zbrojnice, která je spolu s poštou a obecním úřadem v jednom objektu. „Pomocí svářečské techniky vnikli pachatelé do trezoru, z kterého odcizili 103 tisíc korun,“ popsala novojičínská policejní mluvčí Miroslava Michálková Šálková.

Další škodu napáchala povedená dvojice znehodnocením poštovních a dálničních známek, obálek, pohlednic, tiskopisů a dalších dokumentů na poště. V místnostech navíc vystříkali práškové hasicí přístroje, které v budově byly.

"Celková škoda dosahuje 175 tisíc,“ objasnila mluvčí s tím, že lupiče vyrušili místní občané, kteří se podivovali nad hlukem v obecní budově v pět hodin ráno.

„V nedalekém potoce našel policejní psovod mříž a kuklu, kterou jeden z pachatelů na útěku zahodil,“ dodala Šálková.

Pro policisty z Novojičínska je pošta v Bordovicích během krátké doby druhou, na kterou se zaměřili lupiči. V půlce června „zaúřadovali“ neznámí pachatelé také na poště v nedalekém Mořkově. Tam při vyloupení trezoru použili podobný způsob a odnesli si několik stovek tisíc korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám