Hlavní obsah

Muž několik let každodenně zneužíval nevlastní dceru, má s ní tříleté dítě

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava
Aktualizováno

Otřesný případ pohlavního zneužívání a znásilňování v rodině vyšetřují ostravští kriminalisté. Dvaačtyřicetiletý muž skončil ve vazbě kvůli tomu, že čtyři roky zneužíval svoji nevlastní dceru. O případu informovala v pátek ostravská policie.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Když bylo dívce sedmnáct let, dokonce otěhotněla a přivedla na svět chlapečka. To, že dívku do jiného stavu přivedl otčím, vyšlo najevo až nyní, po třech letech, a to díky nápadné podobě s dítětem.

"V době, kdy měla dívka šestnáct let, ji během cesty za příbuznými násilím donutil k souloži, a to přes její evidentní odpor. K tomu pak docházelo i později na různých místech za různých situací, a to s téměř každodenní pravidelností,“ uvedl ostravský kriminalista Libor Šustek.

Porod v sedmnácti letech

V sedmnácti letech dívka porodila chlapečka a své matce řekla, že otcem je neznámý muž, se kterým se seznámila po internetu. Shodou okolností ve stejné době otěhotněla i matka, která rovněž porodila chlapce.

Když oba kluci začali vyrůstat, pojala sestra zneužívané dívky podezření, že by otcem mohl být nevlastní otec. Obě děti si totiž jsou podle policistů nápadně podobné.

Dívka se svěřila sestře

"Dívka už to psychicky nevydržela, rozplakala se a se vším se svojí sestře svěřila,“ dodal kriminalista s tím, že otcovství potvrdily i testy DNA.

Šokující jsou na případu i důvody, proč se dívka dlouhou dobu nechtěla s hrůzným tajemstvím svěřit své matce. Ta byla totiž na svého partnera fixovaná a před lety, kdy od rodiny na krátkou dobu odešel, se dokonce měla pokusit o sebevraždu.

"Dcera se bála, že kdyby otčím opustil domácnost, mohlo by to její matku těžce zasáhnout. Proto si všechno nechávala pro sebe,“ řekl policista.

Obviněný muž byl v minulosti už osmkrát soudně trestán, většinou za krádeže. Nyní je ve vazbě a za pohlavní zneužívání a znásilnění mu hrozí až deset let vězení.

Záležet bude na soudu

Otčím otcovství kvůli nesporným důkazům nepopírá, nicméně tvrdí, že veškeré styky s dcerou byly dobrovolné. Policisté připouštějí, že bude záležet především na soudu, jak výpověď zneužívané dcery vyhodnotí.

"Otčím násilí popírá, a je tedy otázka pro soud, komu bude věřit. Ale podle zjištěných okolností se jeví výpověď jeho nevlastní dcery jako věrohodná,“ dodal kriminalista.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám