Hlavní obsah

Lékaři přišili chlapci ruku, kterou mu amputovala sekačka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lékaři operovali v noci na čtvrtek dvouletému chlapci z Husí Lhoty na Mladoboleslavsku ruku, kterou mu ve středu vážně poranila sekačka v zápěstí. Do několika týdnů bude pravděpodobně možné říci, zda se operace skutečně podařila a chlapec bude mít ruku v pořádku.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

"Ručičku mu lékaři přišili, vypadá to, že operace se povedla, nicméně to ještě nelze říci definitivně. Po operaci lékaři chlapce převezli zpět na dětské akutní resuscitační oddělení ve Fakultní nemocnici Motol, protože my dětské resuscitační oddělení nemáme," řekla mluvčí nemocnice na Vinohdradech Jana Jelínková.

Zranění chlapce bylo vážné, nebyl však podle záchranářů, kteří ho vrtulníkem dopravili do Motola, v ohrožení života. Těžce zraněného dvouletého hocha naložil otec do auta i s useknutou částí ruky a vydal se do nemocnice. Cestou volal záchranáře, ti mu řekli, ať zastaví a poslali na místo vrtulník. [celá zpráva]

Ten chlapce přepravil do nemocnice v Motole, odtud se dostal do Vinohradské nemocnice. "Zatím se to jeví jako nešťastná náhoda," řekl středočeský policejní mluvčí Pavel Truxa. Dodal, že k případu se musejí vyjádřit také soudní znalci.

Podobný případ se přihodil v červenci ve Veltrusích na Mělnicku. Pětiletá holčička tam amputovala sekačkou nohu v kotníku svému dvouletému bratrovi. Sekačku na trávu jí půjčil otec. O týden dřív na Přerovsku motorová sekačka vážně zranila tříletého chlapce, jemuž lékaři museli amputovat pravou ruku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám