Hlavní obsah

Řidič poodjel záchranářům se sanitkou, když oživovali pacienta. Překáželi mu

Právo, Rudolf Voleman
Karlovy Vary

Jako vrchol lidské bezohlednosti označili karlovarští záchranáři případ, kdy nervózní řidič jim poodjel se sanitkou, protože mu údajně překáželi. Stalo se to v úterý odpoledne v Družstevní ulici v karlovarské městské části Stará Role.

Článek

Záchranáři resuscitovali pacienta, přičemž léky i přístroje měli v záchranném voze. Bezohledný řidič, údajně spěchající se synem na trénink, jim do jejich otevřené sanitky vlezl, nastartoval ji a popojel s ní několik metrů. Krve by se v nich nedořezalo, když viděli, jak kdosi cizí v těchto dramatických chvílích ujíždí s jejich záchranným vozem. Nervózní řidič odůvodnil své jednání tím, že neměl v ulici kudy projet.

„Záchranáři byli na ulici sklonění nad pacientem, kterého akutně resuscitovali, když jim najednou začal někdo za zády odjíždět sanitkou,“ popsal událost mluvčí karlovarské záchranky Lukáš Hutta. „Ve vozidle jsou léky a přístroje, které mohl řidič svým nezodpovědným jednáním rozbít či znehodnotit,“ pokračoval Hutta.

Já nevěděl, já spěchal

Podle svědků z místa muž, který sanitní vůz převezl, se vymlouval, že nevěděl, že záchranáři resuscitují člověka, uvedl jeden ze svědků případu. „Nelze tu událost přejít jen mávnutím ruky, protože bezohledný řidič mohl ohrozit zdraví a život pacienta,“ pokračoval Hutta. „Mohl opravdu se sanitním vozem něco shodit,“ dodal Hutta, podle kterého si posádka sanitního vozidla nemohla před zásahem vybírat místo pro parkování. „Šlo přeci o lidský život a všechno ostatní šlo stranou,“ vysvětloval.

„Policie případ v současné době vyšetřuje,“ uvedl mluvčí karlovarské policie Pavel Valenta, který nechtěl k případu sdělovat žádné další informace. Podle právníků mohl bezohledný řidič spáchat trestný čin neoprávněného užívání cizí věci. „Minimálně hrozí řidiči pokuta ve správním řízení za přestupek ve výši 5000 korun,“ dodal oslovený právník.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám