Hlavní obsah

Řidič dostal za smrt dívky u Nymburku čtyři roky vězení, je na útěku

Nymburk

Nymburský okresní soud poslal na čtyři roky do vězení řidiče Zdeňka Touše, který vloni v dubnu u obce Bobnice pod vlivem alkoholu srazil dvě dívky, z nichž jedna na místě zemřela. V úterý o tom informovala Česká televize. Muž po nehodě utekl z nemocnice a zmizel, policie požádala o spolupráci při pátrání Interpol.

Foto: Ronald Wittek, ČTK

Ilustrační foto

Článek

Touše, který už byl v minulosti soudně trestaný, soud uznal v jeho nepřítomnosti vinným z ublížení na zdraví a ohrožení pod vlivem návykových látek. Kromě čtyřletého trestu odnětí svobody nesmí osm let řídit a pozůstalé rodině musí zaplatit odškodné 655 000 korun. Rozsudek je pravomocný, protože státní zástupkyně i obhájkyně se vzdaly možnosti odvolání.

Podle soudce Václava Krejčíka jel Touš v úseku, kde se normálně jezdí 80 až 90 kilometrů za hodinu, rychlostí 130 kilometrů v hodině. V krvi mu navíc policisté naměřili 2,1 promile alkoholu. Při nebezpečném předjíždění narazil do vozidla před sebou. Odmrštěný vůz srazil dvě dívky ve věku 18 a 19 let, které stály na trávě u silnice. Starší na místě zemřela, mladší byla těžce zraněná.

Touš zmizel poté, co v nemocnici podepsal revers, a policie po něm už rok bezvýsledně pátrá. "Získali jsme poznatky o jeho možném pobytu v cizině. Vzhledem k těmto skutečnostem jsme požádali o spolupráci Interpol," řekla mluvčí nymburské policie Zuzana Tuzarová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám