Hlavní obsah

Soud snížil muži mimořádný trest za vraždu rodičů své přítelkyně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Vrchní soud v Praze uložil za dvojnásobnou vraždu Antonínu Hajnému definitivní výjimečný trest 24 let a čtyři měsíce. Snížil tak rozsudek libereckého soudu, který jej poslal do vězení na 25 let. Podle obžaloby Hajný usmrtil na Českolipsku rodiče své dívky. Údajně jim vadilo, že se s ní stýká. Rozsudek je pravomocný a lze proti němu podat pouze dovolání k Nejvyššímu soudu.

Foto: Barbora Silná, Právo

Antonín Hajný u soudu

Článek

Podle spisu na manžele zaútočil v neděli 17. února loňského roku mačetou a údery směřovaly převážně na hlavy obětí. Otec Hajného přítelkyně zemřel na místě, jeho žena koncem března v nemocnici. Vražednou zbraň policisté nenašli. Hajný v osudný den napadl i bratra své dívky, který utrpěl několik zranění.

"Trestného činu jsem se nedopustil. Jsem hodný a slušně vychovaný člověk," hájil se v úterý odsouzený a požadoval další provedení důkazů. Podle znalců z oboru psychologie a psychiatrie se jedná o nevyzrálou osobnost s chladnou agresí. S tím také muž nesouhlasí. "Povahu mám klidnou, nejsem šílený člověk," dodal.

Hajný si ale ve vězení odsedí téměř 25 let. Čin totiž spáchal v podmínce a podle státní zástupkyně by se mu mělo k trestu přičíst z minulého odsouzení šest měsíců. Dnešní trest mu byl vyměřen i za prodej drog.

Hajný u soudu za vraha označil bratra své dívky - syna zabitého páru. Vraždu prý zosnoval se svou sestrou, na Hajného připravili past a vlákali ho domu až ve chvíli, kdy rodiče byli již mrtví.

Podle něj jeho přítelkyně už naváděla k vraždě svého bývalého přítele.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám