Hlavní obsah

Odtahované auto spadlo v Praze z metrové výšky, dorazilo ho hydraulické rameno

Novinky, alt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Na pražské Národní třídě poškodil odtahový vůz Správy služeb hlavního města Prahy jedno z odtahovaných aut. Vůz Škoda Octavia spadl ve chvíli, kdy se ho auto odtahové služby snažilo naložit.

Článek

Podle řidiče odtahového vozu se utrhla hydraulická ruka a automobil spadl z jednoho metru na zem, na střechu mu dopadlo právě hydraulické rameno. Rozbilo čelní sklo a poškodilo střechu.

Majitel auta o poškození ví a podle řidiče odtahovky "vše nesl statečně."

"Nařídili jsme odtah auta. Nyní šetříme, zda to byla chyba zařízení nebo lidská chyba," řekl Novinkám mluvčí pražských strážníků Jan Čihák. S dalšími informacemi odkázal na Policii ČR, která u nehody zasahovala. Pražská policejní mluvčí Iva Knolová ale Novinkám sdělila, že o události nic neví.

Odtahy městské policie zajišťuje Správa služeb Městské policie hlavního města Prahy, která si dál najímá firmy.

Pokud se vůz při odtahu poškodí, musí to řidič při přebírání vozu na odtahovém parkovišti zapsat do protokolu, ten pak řeší správa služeb a případ předá pojišťovně.

Strážník může nařídit odtah vozidla v případě, že auto brání provozu. Na Národní třídě, kde se událost stala, jsou parkovací zóny a v místech, kde není placené parkoviště mohou parkovat pouze lidé s platnou parkovací kartou. Ostatní vozy strážníci nechají odtáhnout.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám