Hlavní obsah

Fotbalista na Kladensku zkolaboval a zemřel poté, co dal vlastní gól

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pchery
Aktualizováno

Tragicky skončilo v sobotu fotbalové utkání v Pcherech na Kladensku. Krátce po začátku zápasu okresního přeboru na trávě zkolaboval 30letý hráč hostů Michal Ježek z Knovíze. Lékařům se bývalého hráče klubů Sparta Praha a SK Slaný nepodařilo přivést k životu, i když ho oživovali skoro hodinu.

Článek

Podle svědka si jeden z nejzkušenějších knovízských fotbalistů dal vlastní gól, chytil se za hlavu a skácel se bez toho, aby došlo k jakémukoli kontaktu s hráčem protivníka.

Zápas byl okamžitě přerušen. Povolán byl vrtulník záchranné služby. Ani jeho osádka však už život zkušeného fotbalisty nezachránila.

„Balón si srazil z půl metru do branky, chytil se za hlavu, sednul si na zem, a pak lehnul,“ popsal Právu František Dufek (SNK), starosta obce Pchery a zároveň předseda výboru SK Pchery.

„Je to strašné, když vidíte přikryté tělo před brankou,“ řekl Právu starosta Knovíze Jindřich Hnilička (ČSSD). „Už ten pohyb, po němž padl gól, byl divný,“ uvedl Hnilička. Oba starostové utkání sledovali.

Některé zprávy hovoří o tom, že Ježek měl zdravotní potíže srdečního rázu, jeho touha hrát fotbal byla ale silnější. Fotbalistovy zdravotní potíže byly patrně hlavní příčinou, proč přestal hrát vyšší soutěže a ze sparťanské mládeže nepostoupil do kádru ligových klubů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám