Hlavní obsah

Oddílový vedoucí po léta sexuálně zneužíval svěřené dítě

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sokolovští kriminalisté vyšetřují muže, který měl jako oddílový vedoucí dlouhodobě sexuálně zneužívat jedno ze svěřených dětí. Protože jde o velmi závažný a citlivý případ, nechce k němu policie sdělovat žádné podrobnosti.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

„Mohu jen potvrdit, že jsme obvinili muže ze Sokolovska z trestného činu pohlavního zneužívání osoby mladší patnácti let,“ řekla v pátek na dotaz Práva místní policejní mluvčí Andrea Kávová. Více detailů k osobě podezřelého ani k jeho oběti neřekla, stejně jako odmítla hovořit o bližších okolnostech kauzy, včetně názvu organizace.

Podle jiného zdroje mělo jít o třináctiletého chlapce, který musel snášet sex s vedoucím několik let. Oslovený psycholog upozornil, že hoch tím může být poznamenán na celý život. „To je takové trauma, které z něho úplně nevyprchá. V myšlenkách se mu budou otřesné zážitky pořád vracet a pokud je citlivé povahy, může si dokonce sáhnout i na život,“ reagoval na případ klatovský psycholog Karel Havlík.

To, že se chlapec sexu s vedoucím nějak násilně nebránil, vysvětlil tím, že měl zřejmě respekt před autoritou. „Mohl ho mít dokonce i rád a on toho zneužil,“ myslí si Havlík.

Policisté odmítají veškeré spekulace komentovat. Tají i to, zda vyšetřování probíhá na svobodě nebo je podezřelý stíhán vazebně. Jednání obviněného, který je bývalým učitelem, vyšetřovatelé posoudili podle přísnějšího paragrafu, neboť sexuálního zneužití se dopustil na chlapci, který mu byl svěřen do dozoru. Za to mu v případě prokázání viny hrozí až desetileté vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám