Hlavní obsah

Matka, která autem usmrtila syna, čelí obvinění ze dvou trestných činů

Právo, Jiří Bednář

Cizinku, která v podvečer 7. července v královéhradecké ulici Na Kotli srazila autem své dvě děti a její syn na následky zranění zemřel, policie v pátek obvinila ze dvou trestných činů. Třiatřicetiletá žena se zpovídá z řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění a z nedbalostního trestného činu ublížení na zdraví s následkem smrti.

Článek

Podle trestní sazby ji hrozí až pět let vězení. Vyšetřovatelé zjistili, že cizinka nejen že neměla český řidičský průkaz, ale nebyla jeho držitelkou ani ve své domovské zemi. V ČR začala nedlouho před tragédií navštěvovat autoškolu.

Podle dosavadního šetření došlo k tragédii tak, že řidička při pokusu vycouvat z kolmého parkovacího stání omylem zařadila místo zpátečky dopřednou rychlost. S autem značky Hyundai poté prudce vjela na trávník, kde porazila své dvě děti, osmiletého chlapce a roční holčičku. Dívka utrpěla lehčí zranění a po několika dnech ji lékaři mohli z nemocnice propustit, ale hoch byl zraněn tak vážně, že o pár hodin později zemřel. Pitva prokázala, že k úmrtí došlo v přímé souvislosti s úrazem, utrpěným při nehodě.

„Alkohol nebyl u řidičky zjištěn a znalci, kteří zkoumali vozidlo, neobjevili žádnou technickou závadu,“ uvedla mluvčí hradecké policie Anna Pešavová. Podle jejích slov bude vyšetřování případu trvat několik týdnů a pak bude zřejmě na obviněnou ženu podána obžaloba k soudu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám