Hlavní obsah

Lékaři možná zachrání nohu sedmileté dívce, kterou přejel vlak

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Břidličná, Bruntálsko
Aktualizováno

Sedmiletá cyklistka byla ve čtvrtek večer vážně zraněna na železničním přejezdu v Břidličné na Bruntálsku. Dívka vjela na koleje ve chvíli, kdy se k přejezdu blížil vlak. Podle záchranářů utrpěla trpěla vážné, devastující zranění nohy. Lékaři ostravské fakultní nemocnice ovšem tvrdí, že dítě má naději, že ještě bude chodit.

Článek

Lékaři tvrdí, že dívenka o nohu nepřišla. „Má ji vážně poraněnou, ale s reálnou šancí na uzdravení, třebaže po komplikovaném léčení,“ informoval přednosta Kliniky dětského lékařství ostravské fakultní nemocnice Michal Hladík.

"Dívka má nohu sešroubovanou a zranění si určitě vyžádá plastické operace, prognóza je ale nadějná,“ dodal Hladík. Šance, že dívka nebude mít trvalé následky a bude chodit, je podle něj vysoká.

O nehodě informovala mluvčí bruntálské policie Pavla Tušková. „Děvče vjelo z chodníku na přejezd i přesto, že světelná a zvuková signalizace byla v provozu. Strojvůdce už nedokázal vlak ubrzdit a došlo ke střetu. Vyšetřování potvrdilo, že výstražné zařízení bylo v provozu, dechová zkouška u strojvůdce byla negativní,“ řekla Tušková.

Podle mluvčího moravskoslezské záchranky Lukáše Humpla dívka utrpěla velmi vážné „devastující“ zranění nohy. „Posádka záchranné služby po příjezdu zajistila žilní vstup, podala malé pacientce léky a infuzní roztoky, postarala se o zraněnou končetinu. Vrtulník pak holčičku transportoval do ostravské fakultní nemocnice,“ dodal Humpl.

Kvůli nehodě byla na železničním přejezdu asi dvě hodiny zastavena jak železniční, tak automobilová doprava.

Reklama

Výběr článků

Načítám