Hlavní obsah

Už to nebolí, říká chlapec, který v metru přišel o tři prsty na noze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Před 14 dny se šestiletému Denisi Gaidošovi zaklínila noha do eskalátoru. Dítě přišlo o tři prsty na noze. Jeho otec tvrdí, že syn za nehodu nemůže, i když pražský dopravní podnik tvrdí opak. Zranění se hojí dobře a noha už prý nebolí. Chlapec ale bude v budoucnu potřebovat speciální botu a musí se bez třech prstů naučit chodit.

Článek

"Chlapec má v pořádku palec a patu, což je důležité pro stabilitu nohy," řekl otec dítěte Denis Gaidoš. Dítě leží v pražské vinohradské nemocnici.

Otec se synem jeli před dvěma týdny po eskalátoru ve stanici metra Můstek. Když chtěl chlapec vystoupit, zaklínila se mu noha.

Šestiletý Denis Novinkám řekl, že chtěl jednou nohou vystoupit, když to nešlo, zkusil druhou, ale pravá noha pořád nešla zvednout. Zajela do místa, kde schody mizí. Dítě mělo nohu těsně u boku eskalátoru.

"Všichni lidi se seběhli, taťka stopnul schody a zavolal hasiče," popsal šestiletý Denis.

Chlapec už není na jednotce intenzivní péče. Ve středu poprvé absolvoval převaz nohy bez narkózy, ale ještě jeden pod narkózou ho čeká. "Je to na celý život, ale zatím je statečný," řekl otec. Zranění je zatím bez komplikací.

Gaidošův právní zástupce už podal trestní oznámení na neznámého pachatele. Jde mu především o to, aby dopravní podnik přiznal, že chlapec za nehodu nemůže a aby ji vyšetřil. "Chci, aby jasně řekli, jak se to stalo, protože to je věc, která se může stát každému," říká otec. Tvrdí, že dopravní podnik zalezl do ulity a tváří se, že problém není.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám