Hlavní obsah

Sídlištní zloději v Hradci Králové vykradli 32 bytů, škoda je přes 4 milióny

Právo, Ludmila Žlábková
Hradec Králové

Sídlištní zloději v Hradci Králové během dvou let vykradli 32 bytů a způsobili škodu přes 4,15 milionu korun. Poslední obětí se 27. srpna stala obyvatelka bytu v panelovém domu v ulici Jana Masaryka na Moravském Předměstí.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

„Pachatelé tentokrát z bytu nacházejícího se ve čtvrtém patře nic neodcizili. Při vstupu do bytu poškodili vstupní dveře a vnikli do chodby. Rámusem ale probudili spící majitelku v obývacím pokoji. Následně z bytu utekli. Žena ihned zavolala linku 158,“ uvedla policejní mluvčí Anna Pešavová.

Podle výslechu poškozené mělo k vloupání dojít asi dvacet minut před jedenáctou hodinou dopoledne. Žena se vrátila krátce po deváté hodině z práce a šla spát. V průběhu spánku se jí zdálo, že někdo opakovaně zvoní na zvonek. Myslela si, že je to pouze sen. Probudila ji až rána, kdy zloději poškodili dveře a vnikli dovnitř. Devětašedesátileté majitelce bytu vznikla škoda na poničených dveřích dva tisíce korun.

Podle policistů zahlédli svědci v inkriminovaný čas ve čtvrtek 27. srpna mezi 10:40 až 11. hodinou v sousední Kejzlarově ulici dva až tři utíkající muže. „Tito nasedli do osobního vozu s cizí poznávací značkou a odjeli pryč. Prosíme případné svědky, kteří by mohli k osobám a vozu poskytnout další podrobnější informace, aby se přihlásili na bezplatnou linku tísňového volání 158,“ dodala Pešavová.

Poslední případ policisté šetřili 17. srpna, kdy se pachatelé vloupali do panelového bytu na Sekaninově ulici na Moravském předměstí v Hradci Králové. Z bytu zloději odnesli peníze, šperky a digitální videokameru. Majiteli způsobili škodu ve výši 137 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám