Hlavní obsah

Muži upálili v kleci kočku, video šířili na internetu

Novinky, Petr Nový

Na internetu se objevilo video zaznamenávající brutální týrání kočky. Muži natočili svou nechutnou zábavu, při které zavřeli bezmocnou kočku do klece, polili ji hořlavinou a posléze zapálili. Nejbrutálnější scénu samotného upálení redakce Novinek nezveřejňuje.

Článek

Dvojice mužů, kteří hovoří pravděpodobně chorvatštinou, na začátku nahrávky zavírá v bytě zvíře do miniaturní klece, kde se téměř nemůže pohnout. Další záběry jsou pořízené venku na polní cestě.

Tam jeden z mužů, kterému jsou na nahrávce vidět nohy, polévá kočku v kleci neznámou tekutinou, s největší pravděpodobností hořlavinou. V další části pak zvíře zapálí.

Celou scénu sleduje další z mužů, natáčející scénu na videokameru. Ten také nabádá druhého muže k jednotlivým krokům. V jaké zemi se celá děsivá scéna odehrává, není z nahrávky zřejmé.

Nahrávka půl roku na síti

Video pod názvem "Psychopaty a macka" se objevilo na stránkách serveru Čeknito.cz, který působí v Česku a na Slovensku již v březnu letošního roku. Snímek do systému vložil uživatel s nickem Pages666 první březnový den do kategorie šokující, příčemž upozorňoval na brutalitu útočníků.

Tam nahrávka podle svého obsahu skutečně patří. Aby bylo video dílo dokonalé, pod videem se zobrazuje reklama - Doporučujeme: Chovatelství.cz. Video zaznamenalo podle údajů na serveru přibližně 1000 zobrazení, pod ním je diskuze s desítkami příspěvků.

Server provozuje společnost se stejnojmenným názvem a sídlem v Bratislavě. Na stránkách uvádí, že jde o první stránku zabývající se videem na Slovensku, přesto využívá doménu s koncovkou .cz. Firma funguje od roku 2006.

"Dříve jsme žádný podnět k tomuto videu nedostali. Pokud bychom o takovémto videu věděli, určitě bychom ho odstranili. Reagujeme na podněty uživatelů a pak zvážíme, jestli materiály odstraníme z vlastní vůle, nebo upozorníme osobu, která video na server vložila,“ řekl Novinkám Marián Brzobohatý ze společnosti provozující videoserver.

Podobný případ skončil u soudu

Novinky v lednu 2008 upozornily na podobný případ, který se stal o dva roky dříve na Frýdecko-Místecku. Tam skupina opilých mladých lidí trávila část večera sledováním souboje kočky se psem, kterého na bezmocné zvíře poštvali. Kočku předtím opili alkoholem. [celá zpráva]

Vše si natočili na videokameru. Policii se i přes časový odstup od události podařilo postupně vypátrat účastníky akce. Některé z nich bylo možné rozpoznat z videa, které měla policie od začátku vyšetřování k dispozici.

V dubnu loňského roku ukončil Okresní soud ve Frýdku Místku tento případ, když dvacetiletého mladíka odsoudil ke 120 hodinám obecně prospěšných a peněžitému trestu 12 tisíc korun. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám