Hlavní obsah

Tekutý písek stahoval v Lutyni chlapce pomalu ale jistě pod vodu

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karviná

Tekutý písek na dně funkční pískovny v Dolní Lutyni na Karvinsku uvěznil v pondělí večer 13letého chlapce. Nestálé dno chlapce pomalu ale jistě stahovalo stále níž, pomoci museli přivolaní hasiči, kterým se podařilo mladíka z nedobrovolného uvěznění vyhrabat.

Článek

Z jemného tekutého písku se uvězněného mladíka nejdříve marně snažili vyhrabat kamarádi. Hluku v pískovně si všimnul dospělý muž, který také přivolal po devatenácté hodině hasiče. Chlapec klesal stále níž a níž, písek mu už stoupal nad pás.

„Přivolaní profesionální hasiči z Orlové museli na jeho záchranu použít nejobyčejnější a nejdostupnější vyprošťovací techniku – své ruce. I tak chlapec strávil v pískové koupeli několik desítek minut,“ řekl mluvčí hasičů Petr Kůdela.

Chlapec byl v písku uvězněn asi dvacet minut. „Čtyři orlovští hasiči se nejprve pokusili vytáhnout chlapce za ruce. Protože křičel, že ho bolí nohy, pustili se do vyhrabávání písku kolem chlapcova těla,“ doplnil Kůdela.

Rodičům chlapce převezli policisté. Chlapec si podle hasičů již příště rozmyslí, jestli bude vstupovat do zakázaných míst. Pískovna je totiž funkční a každý večer se zavírá. To ale často dětem a rybářům nebrání do nebezpečné oblasti proniknout.

Reklama

Výběr článků

Načítám