Hlavní obsah

Dvouletý chlapec, který spadl do jímky, zemřel v nemocnici

Právo, Novinky, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín
Aktualizováno

Dvouletého chlapce, který v obci Huslenky na Vsetínsku spadl v pondělí do odpadní jímky, transportoval vrtulník do ostravské nemocnice. Lékaři nakonec boj o život dítěte pozdě odpoledne prohráli. Vsetínští kriminalisté budou zjišťovat další podrobnosti případu, mimo jiné i míru cizího zavinění.

Článek

Chlapeček ve věku asi 2,5 roku přešel podle informací zlínských hasičů na sousední pozemek k rozestavěnému rodinnému domu, kde nadzvedl lehké plastové víko zaplavené jímky a do ní spadl.

Matka začala dítě hledat společně s chlapcovým dědečkem. Při hledání v okolí domu našli odkrytou jímku a napadlo je, jestli chlapec nespadl do vody. V jímce byla voda ve výši asi dvou metrů. Začali jímku odpouštět a odčerpávat dvěma kalovými čerpadly. Asi po patnácti minutách se jim podařilo chlapečka vytáhnout ven.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Vsetína s jedním zásahovým vozem a automobilovým žebříkem, kterou posílila jednotka sboru dobrovolných hasičů z Halenkova. Později na místo vyjel také velicí důstojník směny ze Zlína a psycholožka HZS Zlínského kraje. 

"Ve chvíli, kdy hlídky přijely na místo, už rodiče malého chlapce vytahovali z odpadní jímky a poskytovali mu první pomoc. V resuscitaci pak pokračovali přes hodinu záchranáři. Nakonec malého hocha letecky transportovali do Ostravy," informovala mluvčí zlínské policie Jana Bartíková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám