Hlavní obsah

Týranému manželovi žena hrozila kastrací, dostala podmínku

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

V peklo na zemi přeměnila původně příjemné hnízdečko lásky svému manželovi sedmapadesátiletá žena z Pardubic. O jedenáct let mladšího chotě téměř tři roky bila a krutě týrala, a to i před dětmi.

Článek

Původně jí soud uložil dvouleté vězení, odvolací soud v Hradci Králové v pátek trest zmírnil na podmínku. Žena se přesto u Nejvyššího soudu (NS) dožadovala zproštění viny. Soud ale její dovolání odmítl, jak potvrdil mluvčí NS Petr Knötig.

Žena, která se doma měnila z milující manželky v divokou fúrii, svého muže týrala od června 2004 do září 2007. Její arsenál byl široký, bránila muži ve spánku, vyhrožovala mu zabitím nebo mu ničila věci. Muž nakonec skončil v péči lékařů s psychickým traumatem a subdepresivní poruchou.

Napadla ho, když jí nezaplatil účet za telefon

Soudu se podařilo prokázat hned několik útoků. Kupříkladu na začátku roku 2007 manžela po vulgárním napadání praštila několikrát pěstí, zaútočila i rohožkou, přičemž mu naplivala do tváře a pak mučenému muži vyházela všechno oblečení. Nakonec jej dokopala do garáže, kde vyděšeného manžela chytila za varlata a silně stiskla se slovy "v noci tě vykastruju“.

"Když odmítl zaplatit účet za její telefon, tak jej kopla do břicha a udeřila pěstí. Opakovaně mu bránila ve spánku a vyhrožovala zabitím, pokud nevezme zpět žádost o rozvod, a plivala mu do obličeje, v září 2007 jej krátkou dobu zamkla ve sklepě, vypustila pneumatiku u osobního automobilu, polila jej kávou a odcizila jeho osobní oblečení,“ popsal další z ataků Knötig.

Žena v dovolání tvrdila, že soudy špatně vyhodnotily důkazy, které byly navíc prý vadné, neboť se jednalo o nahrávky ze soukromí. NS ale její argumentaci odmítl.

Reklama

Výběr článků

Načítám