Hlavní obsah

Rumunští fanoušci zdemolovali maďarskou benzinku, teď vtrhli do Česka

Právo, Milan Vojtek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lanžhot

Od rána střeží hlídky cizinecké policie, dálniční policie z Podivína a zásahová jednotka policejních těžkooděnců bývalý hraniční přechod na dálnici D2 u Lanžhota na Břeclavsku jako preventivní opatření proti výtržnostem rumunských fotbalových fanoušků směřujících do Prahy na čtvrteční zápas 4. předkola Evropské ligy mezi Libercem a Dinamem Bukurešť. První autobus Rumunů přijel kolem 18. hodiny.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Policisté prověřili u všech 37 mužů totožnost a podle mluvčího brněnského ředitelství cizinecké policie Romana Pittnera bude autobus pokračovat s policejní eskortou těžkooděnců až na hranice se středočeským krajem, kde se o doprovod postarají další policejní jednotky.

Důvodem je snaha zabránit výtržnostem, kterých se dopustili minulý týden srbští fotbaloví fanoušci na dálnici D2 na Břeclavsku.

První autobus odjel v 18:15 a podle informací, které mají policisté od svých kolegů, budou následovat ještě nejméně čtyři další autobusy.

Tomu, že policejní opatření nejsou zbytečná, nasvědčuje i skutečnost, že rumunští fanoušci při cestě do České republiky už stačili zdemolovat jednu benzínovou pumpu na území Maďarska.

Reklama

Výběr článků

Načítám