Hlavní obsah

Myslivec, který věznil děti, byl obviněn

– Opava
Právo, Aleš Honus

Policie v noci na středu obvinila šedesátiletého myslivce, který několik hodin ve Velkých Hošticích na Opavsku věznil dvě malé děti své přítelkyně, se kterou měl předtím fyzický konflikt.

Článek

Muž je stíhán pro ublížení na zdraví a také pro útok na veřejného činitele, protože zasahujícím policistům, kteří se ho pokoušeli přimět k propuštění dětí, vyhrožoval zastřelením brokovnicí, jíž měl u sebe.

Muž se umoudřil až po několikahodinovém vyjednávání s policií a děti v úterý nad ránem propustil. „Legálně držené zbraně mu byly odebrány,“ uvedl mluvčí policie René Černohorský. Motiv svého jednání obviněný muž policistům nechtěl sdělit.

Policisté ve Velkých Hošticích zasahovali v noci na úterý poté, co sedmatřicetiletá žena slovenské národnosti oznámila, že byla fyzicky napadena svým šedesátiletým přítelem, kterého byla navštívit v unimobuňce v areálu místního letiště. S mužem přitom zůstala v provizorním ubytování uzavřena její devítiletá dcera a čtyřletý syn.

Protože žena policistům řekla, že její partner je myslivec a má u sebe nějaké zbraně, museli policisté přivolat posily - zásahovou jednotku a tříčlenný tým policejních vyjednávačů.

„Zhruba v 7:30 podezřelý muž propustil první dítě, a to chlapce. Další dítě vyšlo z budovy o deset minut později. Obě jsou v pořádku a nemají žádná zranění,“ řekl již dříve Černohorský.

Žena při konfliktu se svým partnerem, který není otcem dětí, utrpěla zranění s dobou léčení dva týdny. „Jde o pohmožděniny levého oka a obličejové části hlavy a také pohmožděniny trupu,“ dodal mluvčí.

Reklama

Související články

Myslivec věznil děti své přítelkyně

Teprve týmu policejních vyjednávačů se podařilo v noci na úterý přesvědčit 60letého ozbrojeného myslivce, který v unimobuňce ve Velkých Hošticích na Opavsku...

Výběr článků

Načítám