Hlavní obsah

Policie dopadla muže, který chtěl otrávit vodu v Plzni sarinem

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Kriminalisté dopadli muže, který vyhrožoval, že pokud nedostane pět miliónů korun, vypustí ve vodárně v Plzni jedovatý sarin. S tímto požadavkem zavolal v pondělí na linku 112.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

„Kriminalistům se podařilo podezřelého muže dopadnout po necelých 40 hodinách. Policisté ho v úterý před osmou hodinou večer v Plzni – Radčicích zadrželi,“ řekla mluvčí západočeské policie Jana Václavová.

Podle ní při zadržení u sebe sarin neměl, tuto látku kriminalisté nenalezli ani v jeho bydlišti. Po výslechu byl padesátiletý muž z Plzeňska umístěn do policejní cely. Po zadržení se ke svému jednání přiznal.

"Uvedl, že znal účinky jedovaté látky sarinu a také, že objekt vodáren si vybral z toho důvodu, aby vzbudil vážnou obavu z újmy na zdraví osob,“ upřesnila Václavová. Co ho ale k výhrůžce motivovalo nedokázal vysvětlit.

Po zadržení podezřelého policisté ukončili střežení vodárenských objektů. Během středy bude proti muži zahájeno trestní stíhání pro trestné činy vydírání a šíření poplašné zprávy. Za své jednání může strávit až dvanáct let za mřížemi.

Reklama

Výběr článků

Načítám