Hlavní obsah

Myslivec věznil děti své přítelkyně

Právo, Aleš Honus
Opavsko

Teprve týmu policejních vyjednávačů se podařilo v noci na úterý přesvědčit 60letého ozbrojeného myslivce, který v unimobuňce ve Velkých Hošticích na Opavsku věznil dvě malé děti své 37leté přítelkyně. Při zásahu naštěstí nedošlo ke zranění, muž se po několika hodinách vzdal a děti propustil. O případu informoval mluvčí opavské policie René Černohorský.

Článek

Žena slovenské národnosti na policejní tísňovou linku v úterý ve tři hodiny v noci oznámila, že byla fyzicky napadena svým 60letým přítelem, kterého byla navštívit v unimobuňce v areálu letiště ve Velkých Hošticích. S mužem zůstala v provizorním ubytování uzavřena její devítiletá dcera a čtyřletý syn.

Kvůli bolestem břicha žena skončila v nemocnici a na místo dorazili policisté, kteří muže vyzvali, aby vydal děti. „Ten přes uzavřené a uzamčené dveře unimobuňky policejní hlídce sdělil, že nikoho ven nepustí a ať policisté ihned opustí pozemek, nebo je postřílí,“ řekl mluvčí.

Protože žena policistům řekla, že její partner je myslivec a má u sebe nějaké zbraně, museli policisté přivolat posily - zásahovou jednotku a tříčlenný tým policejních vyjednávačů.

„Zhruba v 7.30 hodin podezřelý muž propustil první dítě, a to chlapce. Další dítě vyšlo z budovy o deset minut později. Obě jsou v pořádku a nemají žádná zranění,“ řekl Černohorský.

Muže kriminalisté zadrželi a umístili ho do policejní cely. Nyní se rozhoduje, zda a z čeho bude obviněn.

Reklama

Výběr článků

Načítám