Hlavní obsah

Policie obvinila svého zaměstnance, který pobodal cestující ve vlaku

Právo, Radim Vaculík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Policie v úterý obvinila svého civilního zaměstnance, který v pondělí v opilosti zaútočil na tři slovenské občany v rychlíku z Košic do Prahy. Hrozí mu až dva roky vězení.

Článek

Podle mluvčí inspekce policie Martiny Lídlové byl podezřelý obviněn z výtržnictví a násilí proti skupině obyvatel a jednotlivci. Na návrh inspekce ho obvinila východočeská kriminálka. "Hrozí mu za to až dva roky vězení," řekla Právu Lídlová s tím, že obviněný je zaměstnancem spadajícím pod policejní prezidium.

Podle Lídlové byl po incidentu muž ošetřen v nemocnici.

Měl na starosti ostrahu objektů

Podle mluvčí policejního prezidia Veroniky Benediktové je obviněný muž řadovým civilním zaměstnancem policie, který měl na starosti ostrahu objektů.

Jak se Právu podařilo zjistit, pracuje u policie ve Středních Čechách. Jeho nadřízení nyní zvažují, zda jej propustí.

"Budeme reagovat na výsledek práce orgánů činných v trestním řízení a pokud se prokáže, že ten pracovník jednal v rozporu s oprávněnými zájmy policie, tak budou činěny kroky k ukončení jeho pracovního poměru,“ podotkla Benediktová.

Muž u sebe neměl doklady, takže policii dlouho trvalo, než zjistila jeho totožnost. Když se zjistilo, že je zaměstancem ministerstva vnitra, případ si převzala inspekce.

Slováky pořezal na rukou a křičel, že je z Interpolu

Pondělní incident se odehrál už na území ČR přímo v rychlíku Košičan. Zjevně opilý muž středního věku vytáhl na spolucestující nůž a začal se jím ohánět. Jeho ataku čelili tři Slováci, z nichž některé útočník pořezal na rukou. [celá zpráva]

Sami cestující jej pak nakonec zpacifikovali a předali policii na nádraží v Pardubicích. Podle záběrů TV Nova sám podezřelý utržil několik ran, protože měl zakrvácený obličej a především nos.

Podle mluvčí pardubických policistů Markéty Janovské útočník z vlaku nadýchal po svém zdražení dvě promile alkoholu. Upřesnila také, že jeho atak odnesli řeznými ranami na rukou celkem dva cestující, které ještě na nádraží v Pardubicích ošetřila přivolaná záchranná služba.

Na celý incident prý upozornil jeden cestující z vlaku, který zavolal v pondělí odpoledne na tísňovou linku a nahlásil, že v jednom z vagónů došlo k potyčce několika lidí a k napadení nožem.

Podle předběžných informací pardubické policie se mohl útočník dopustit celkem tří trestných činů - výtržnictví, pokusu o ublížení na zdraví a také násilí proti skupině obyvatel a jednotlivci.

Podle informací médií podezřelý už při svém útoku křičel, že je z mezinárodní policejní organizace Interpol.

Reklama

Výběr článků

Načítám