Hlavní obsah

Policie chytila muže, který napadl poslance Vilímce

Právo, Patrik Biskup
Plzeň

Kriminalisté chytli muže, který na konci června v Plzni napadl poslance za ODS a bývalého náměstka hejtmana Plzeňského kraje Vladislava Vilímce. V pondělí si sedmatřicetiletý násilník vyslechl obvinění z trestného činu výtržnictví, zjistilo Právo. Není tedy zřejmé, co výtržníka k útoku na politika motivovalo.

Foto: ČTK

Poslanec ODS Vladislav Vilímec

Článek

Obviněný muž si na poslance vyšlápl v Prešovské ulici kolem desáté večer. „Schytal jsem od něho několik ran,“ řekl Právu Vilímec, který se ten večer vracel z oblastního sněmu ODS. 

Na agresorovi  bylo podle Vilímce vidět, že něco vypil. „Já ho vůbec neznal, ale on věděl, že jsem politik, a proto mě napadl.  Byl velmi vulgární a pořád vyžadoval, ať si to vyřídíme jako chlap s chlapem,“ popsal incident Vilímec, který se v liduprázdné ulici alespoň částečně bránil deštníkem.

„Nakonec jsme se dohodli, že když mě nechá jít, nebudu to hlásit.,“ uvedl poslanec. Trestní oznámení nakonec skutečně nepodal, policisté se přesto případem začali zabývat. Výtržníkovi hrozí v případě odsouzení až dvouletý pobyt ve vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám