Hlavní obsah

V Českých Budějovicích vybuchl teplovod, zničil desítky aut

Právo, Novinky, Petr Pokorný, Petr Nový
České Budějovice
Aktualizováno

Teplovod explodoval v pondělí před třetí hodinou odpoledne v Alešově ulici v Českých Budějovicích. Zraněna byla jedna žena. Poškozeno je několik desítek automobilů v okolí.

Šok a poškozená auta po výbuchu parovoduVideo: ČTK

 
Článek

Podle policistů, hasičů i záchranářů se exploze obešla bez vážných zranění. Svědci výbuchu to označují za zázrak. Podle náměstka záchranné služby Jana Sedláka na místě utrpělo několik lidí šok. Nikdo neskončil v nemocnici.

"Ošetřena byla jedna žena, která měla oděrky, zůstala na místě," řekl Sedlák. Policii se ale podle mluvčího Matznera později na místě přihlásil jeden zraněný muž, který měl opařenou nohu. 

Foto: Petr Pokorný, Právo

Výbuch teplovodu zanechal v Alšově ulici v Českých Budějovicích spoušť.

Exploze poškodila přibližně čtyři desítky vozidel zaparkovaných v ulici v délce asi sedmi desítek metrů. 

Bahno s rozbitým asfaltem rozbíjelo okna vozidel a ničilo interiér i vnější části vozů. Velkým štěstím bylo, že díky prázdninám je prázdná škola ležící v těsné blízkosti od místa výbuchu. Na jejím hřišti si totiž děti v tuto dobu běžně hrají.

Primátor města Juraj Thoma (ODS) se prostřednictvím médií a policie snaží dopátrat majitele poškozených vozidel. Teplovod totiž patří městu, které bude následně likvidovat škody. 

"Parovod explodoval v místě výkopu, jenž vznikl při opravách. Tlakem bylo vymrštěno litinové koleno o průměru asi 40 centimetrů a délce asi tři metry," popsal policejní mluvčí Jiří Matzner situaci v nepřístupném místě. 

Porucha vodovodu dodávky vody výrazně nenarušila. Přesto budou škody způsobené výbuchem vysoké v řádech miliónů.

Reklama

Výběr článků

Načítám