Hlavní obsah

Policie otočila, postup vyšetřování útoku na Topolánka už zveřejňovat nebude

– Břeclav

Břeclavští policisté oproti původním předpokladům nezveřejní, jak pokračuje jejich pátrání po útočnících na předsedu ODS Mirka Topolánka. Podle původních informací se v pondělí ráno měli na policii sami přihlásit někteří z útočníků.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Topolánek s ošetřenými rankami po kamení na obličeji

Článek

Skupina útočníků na předsedu ODS v pátek na koupališti v Hustopečích házela kamení. Expremiéra trefili do hlavy. Zasáhli i několik dalších návštěvníků koupaliště.

Policie v neděli očekávala, že ve vyšetřování nastane posun a v pondělí bude moci zveřejnit podrobnosti. "Dnes však policie dospěla k závěru, že zveřejnění informací by mohlo mařit vyšetřování," řekla v pondělí dopoledne mluvčí Alice Čechová.

Policie dosud odhalila totožnost dvou ze čtyř útočníků. Zatím je nevyslechla.

Jeden z kompliců se v sobotu ozval televizi Nova s tím, že útok byl objednaný. Tvrdí ale, že neházeli kamení, nýbrž jen vajíčka, a nikoho trefit nechtěli. [celá zpráva]

Televizi řekl, že se na policii půjde v pondělí sám přihlásit. Zda tak učinil, Čechová nechtěla potvrdit. "Nebudeme zveřejňovat žádné informace, ani se vyjadřovat k žádným spekulacím," řekla pouze.

Policie v neděli připustila, že útok na předsedu ODS si někdo objednal. Oficiálně to ale nepotvrdila.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám