Hlavní obsah

Realitní makléřka z Kladna měla připravit klienty o 400 000 Kč

– Kladno

Policie obvinila z podvodu třiatřicetiletou realitní makléřku z Kladna, která zřejmě v posledních dvou letech vylákala od lidí nejméně 400 000 korun. Žena lákala na zprostředkovávání prodeje nemovitostí nebo zařízení podnájmu, což ale neučinila. Hrozí ji až dvouleté vězení. Pokud se však policii přihlásí další poškození, může strávit ve vězení až osm let, řekla mluvčí kladenské policie Michaela Nováková.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Žena od lidí vybírala zálohu 8 500 až 60 000 korun.

Článek

Žena podle ní od lidí vybírala zálohu 8 500 až 60 000 korun. Nabízené nemovitosti ale jejich majitelé neprodávali ani je nezamýšleli pronajmout. V posledním případě makléřka údajně klientce nabídla svůj vlastní byt, přestože ho nehodlala opustit.

Jedna z poškozených, osmnáctiletá dívka, je přitom v pokročilém stadiu těhotenství a po porodu se nebude mít kam nastěhovat, uvedla mluvčí. Obviněná je vyšetřována na svobodě, soud návrh na uvalení vazby zamítl, dodala.

Vyšetřovatelé se domnívají, že skutečný počet podvedených bude vyšší. Poškození se mohou přihlásit na kterékoliv policejní služebně nebo zavolat na telefonní číslo 974 873 466, případně na linku tísňového volání 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám