Hlavní obsah

Policie odložila případ tří mrtvých na rallye ve Štramberku

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ke konci dospělo vyšetřování letošní tragické březnové nehody na Valašské rallye ve Štramberku, při které zahynuli tři lidé. Policejní vyšetřovatel případ odložil, neboť viníkem nehody je muž, který přivedl na nebezpečné místo syna a jeho kamaráda.

Foto: Radim Kijonka, Právo

Místo tragické nehody.

Článek

"Jeho trestní stíhání je nepřípustné, neboť jde zároveň o osobu, která na místě nehody zemřela,“ sdělil novojičínský policejní mluvčí Zbyněk Tomšík. 

K  tragédii došlo v sobotu 28. března při rychlostní zkoušce. Závodní automobil slovenské stáje Deštruktprojekt vyjel ve vysoké rychlosti ze silnice a srazil tři diváky: osmatřicetiletého muže, jeho třináctiletého syna a jeho o rok staršího kamaráda.

Podle Tomšíka se vyšetřovatel se zabýval také tím, proč závodní automobil řízený jednadvacetiletým pilotem Lukášem Lapdavským ze silnice vyjel.

"Technická závada na automobilu byla vyloučena, vůz byl pravidelně kontrolován. Příčinou tedy bylo nezvládnutí řízení vozidla ve vysoké rychlosti,“ konstatoval policejní mluvčí s tím, že soudní pitva prokázala nejen to, že všechny tři oběti utrpěly zranění neslučitelná se životem, ale i to, že otec nebyl ovlivněn alkoholem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám