Hlavní obsah

Učitelka nenese vinu za utonutí studenta, rozhodl soud

Novinky, ČTK, Petra Konečná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Zlínský soud ve středu zprostil obvinění 50letou učitelku Janu Slabou. Ta podle rozhodnutí nenese vinu za utonutí studenta, který se utopil na školní sportovní akci ve zlínských lázních na konci roku 2007. Rozsudek zatím není pravomocný.

Foto: ČTK

Jana Slabá (vpravo) obžalovaná z ublížení na zdraví s následkem smrti z nedbalosti u Okresního soudu ve Zlíně

Článek

Státní zástupkyně pro učitelku požadovala roční trest s dvouletým podmíněným odkladem a dvouletý zákaz dohledu nad sportovními akcemi. S rozhodnutím zlínského soudu proto nesouhlasila a ihned na místě se proti němu odvolala. 

Neštěstí se stalo 21. prosince 2007 ve zlínských lázních. Jana Slabá, která pracovala jako pedagožka Střední průmyslové školy polytechnické, měla na studenty během pobytu v lázní dohlížet. Na místo však dorazila teprve ve chvíli, kdy se utonulého mladíka již marně pokoušeli oživit záchranáři. 

Obžaloba učitelku vinila především z toho, že v lázních v době, kdy se student topil, vůbec nebyla. Za ublížení na zdraví s následkem smrti z nedbalosti jí hrozilo odnětí svobody až na pět let.

Reklama

Výběr článků

Načítám