Hlavní obsah

Tahal ženu po schodech, až zemřela, odsedí si 11 let

Novinky, ČTK, Petra Konečná
Praha

Vrchní soud v Praze definitivně odsoudil Roberta Daniše k 11 letům vězení za ublížení na zdraví. Muž svou oběť surově táhl po schodech a způsobil jí vážná zranění, kterým posléze v nemocnici podlehla. Soud potvrdil červnový rozsudek Krajského soudu v Hradci Králové. Verdikt je již pravomocný. Daniš se proti němu může bránit pouze formou dovolání k nejvyššímu soudu.

Článek

Daniš měl v červnu v roce 2007 údajně vléci 43letou ženu po schodech jejího domu v Broumově na Náchodsku způsobem, kvůli kterému utrpěla řadu velice vážných zranění. Těm posléze v nemocnici podlehla.

Muž u soudu první instance nejprve odmítl vypovídat. V přípravném řízení však uvedl, že obvinění odmítá. Tvrdil, že ženu nevlekl. Údajně při cestě po schodech uslyšel ránu a poté u nich uviděl ležet neznámou ženu.  

"Poté jsem jí pomohl na nohy a po chvíli uslyšel další pád," uvedl tehdy. Zraněnou ženu prý odtáhl před dům a z místa utekl. Obával se, že jej budou policisté podezírat, jelikož byl hledán v souvislosti i s jinou trestnou činností. 

Jeho trvzení však někteří svědci vyvrátili. Prý Daniše viděli, jak odchází do domu společně se svou následnou obětí. Podle spisu měl odsouzený její tělo pustit z výšky asi půl metru na betonovou podlahu, čímž ženě způsobil vážné pohmoždění hlavy, otok mozku a další zranění, která si vyžádala lekářskou pomoc. Ta jí však pomoci nedokázala. Svým následkům oběť útoku podlehla v říjnu 2007.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám