Hlavní obsah

Muž zneužíval školačky, za svlékání jim platil

Právo, Aleš Honus
Frýdecko-Místecko

Policii se podařilo dopadnout 64letého muže, který ve Frýdku-Místku dlouhodobě zneužíval školou povinná děvčata. Minimálně osmi dívkám ve věku od 11 do 14 let měl platit za to, že se před ním v křoví u řeky svlékaly a nechávaly se osahávat. Muž je v současné době ve vazbě.

Článek

Mluvčí frýdecko-místecké policie Ivan Žurovec informoval, že muž z Ostravy si dívky poprvé vyhlédl už loni v létě, kdy je spatřil během koupání v řece. Zaujalo ho, že jedna ze školaček se koupala bez podprsenky.

„Muž dívky oslovil a nabídl jim peníze, pokud se před ním všechny svléknou. Dívky to ale odmítly, a tak muž z místa odjel, ale z kapsy jakoby náhodou vytratil dva tisíce korun. Dívky si peníze rozdělily,“ řekl Žurovec.

Na peníze si zvykly

Za nějakou dobu se ale muž u řeky objevil znovu - tři dívky pak jeho prosbám pod vidinou peněz vyhověly a odhalily svá poprsí. To se po zimní přestávce začalo znovu opakovat od letošních jarních měsíců - požadavky muže se přitom stupňovaly a začal dívky i osahávat, případně požadovat další sexuální kontakty. K souloži pravděpodobně nedošlo.

„Na lehce vydělané stokoruny si velmi mladá a nezkušená děvčata začala zvykat. Vyhovovalo jim, že si najednou mohou samy koupit halenky, náramky nebo zajít na jídlo do restaurace. Na jeho žádost přibraly i další dívky,“ dodal policejní mluvčí s tím, že šlo o děvčata z normálních a slušných rodin. Na zneužívání upozornila policii matka jedné z dívek, které doma při převlékání vypadly ze spodního prádla bankovky.

Foto: Aleš Honus, Právo

Mluvčí policie Ivan Žurovec ukazuje věci, zabavené obviněnému muži.

„Po delším naléhání se dívka matce svěřila, že peníze má od jistého Lukáše za to, že se před ním s kamarádkami svléká a nechává na sebe sahat,“ dodal mluvčí policie. Pachateli nyní hrozí za trestný čin pohlavní zneužívání až osm let vězení. Jde o ženatého muže, který nebyl dosud soudně trestán. Policie si vyžádá podrobný psychiatrický posudek, aby se zjistilo, zda muž netrpí nějakou sexuální úchylkou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám