Hlavní obsah

Za ubodání známého si mladík odsedí 13 let

Novinky, ČTK, Petra Konečná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Soud v Plzni ve středu odsoudil jednadvacetiletého Davida Marka z Chebu na 13 let vězení. Mladík na ubytovně ubodal svého známého. Zasadil mu celkem 24 ran, jejichž následkem muž vykrvácel. Za čin mu hrozilo odnětí svobody až na 15 let. Rozsudek zatím není pravomocný.

Foto: Svatava Hernandezová, Právo

David Marek v soudní síni

Článek

Vražda se stala loni v listopadu. Marek se podle svých slov ze strachu o život pouze bránil. Měl být údajně napaden jako první a jeho rány poté byly jakousi odvetou. Tomu však soud neuvěřil.

Na ubytovnu za ním jeho známý prý přišel proto, že si u něj nechal tašku, kde měl uložené své osobní věci. Nejprve si jen povídali a pili kávu, poté se však situace zvrátila. 

Muž krátce před návštěvou dostal výpověď z pronájmu. Od Marka údajně žádal pomoc při zařizování bytu, z kterého odešel. "To jsem odmítl, nechtěl jsem už s majitelem mluvit," řekl mladík.

Podle jeho slov na něj začal známý zvyšovat hlas. Události nabraly rychlý spád v momentě, kdy muž Marka bodl do břicha a začal před ním máchat nožem. Obžalovaný na stole prý spatřil jiný nůž a začal se bránit. Uvedl, že svého známého bodl asi jen pětkrát až šestkrát. Vysoký počet ran vysvětlit nedokázal. 

Podle žalobce vrah bodl svého známého nožem nejméně třikrát do horní části hrudníku a zad a poté 21krát do různých části hlavy, krku a hrudníku. Napadenému na několika místech probodl obě plíce, přeřízl mu pravou podkličkovou tepnu a pravou krkavici. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám