Hlavní obsah

Policie zadržela cizince podezřelého z loupeže a brutálního znásilnění

Novinky, ČTK, Petra Konečná
Liberec

Kriminalisté v úterý dopadli předpokládaného pachatele nedávné brutální loupeže a znásilnění ženy ve středním věku na Liberecku. Zadrženého 23letého muže soudce poslal do vazby, kde si vyslechl svá obvinění. V případě usvědčení mu hrozí odnětí svobody až na deset let. Informovala o tom liberecká policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Policie dopadla cizince, který je podezřelý z napadení, krádeže a brutálního znásilnění ženy z Liberecka.

Článek

Údajným pachatelem je podle kriminalistů cizinec, který na Liberecku pracoval jako stavební dělník. Na území České republiky legálně pobýval zhruba čtyři měsíce. I tak krátká doba muži stačila na spáchání brutální loupeže a znásilnění ženy. Nic netušící oběť se minulý týden vracela z návštěvy od své známé. Byla asi jen 300 metrů od svého domova, když ji cizinec v noci napadl. Svou oběť si přitom podle police vybral zcela náhodně.

Násilník ženu nejprve škrtil, poté i bil a následně ji odvlekl do křoví, kde ji přinutil, aby mu odevzdala šperky, peníze a další cennosti, které v tu chvíli měla u sebe. Vystrašená žena agresora na slovo poslechla a vydala mu vše, co po ní požadoval. I přesto muž v útoku dál pokračoval. Nebohou oběť brutálně znásilnil a následně utekl. 

Poraněné a otřesené ženě se poté podařilo vyhledat pomoc sousedů, kteří přivolali policii. Utrpěla zranění hlavy, měla pohmožděná žebra, obličej a krk a přišla o několik zubů. Strávila několik dní v místní nemocnici, odkud byla převezena do domácího léčení, kde se v současnosti zotavuje. 

Policisté kromě pachatele zajistili taktéž odcizené šperky. V současnosti šetří, zda se cizinec nedopustil i dalších podobných útoků. "Budeme zjišťovat, jestli se cizinec nedopustil podobných deliktů jinde, nejen na Liberecku, ale i v ostatních zemích unie," podotkla mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám