Hlavní obsah

S rozpáraným břichem šel pro pomoc půl kilometru

Právo, Petr Marek, Bedřich Novotný
Olomouc
Aktualizováno

Žárlivost byla možnou příčinou vraždy ženy a pokusu o vraždu jejího známého v Úsově na Šumpersku. K tragédii došlo v úterý mezi čtvrtou a pátou hodinou ráno na samém okraji městečka. Pravděpodobný pachatel útoku se poté zřejmě sám zabil.

Foto: Petr Marek, Právo

Místo tragického činu na okraji Úsova.

Článek

Podle olomoucké policejní mluvčí Jitky Dolejšové vyšetřují násilný trestný čin kriminalisté, kteří na místě zajišťují stopy. „Je stanoveno několik vyšetřovacích verzí, bližší informace nelze nyní z důvodu počínajícího vyšetřování sdělit,“ uvedla mluvčí.

Policistům případ oznámili záchranáři, kteří byli přivoláni k pobodanému dvaačtyřicetiletému muži. Toho s těžkým zraněním odvezli do olomoucké fakultní nemocnice. Policisté vzápětí nalezli v jednom z domů ženu, která nejevila známky života.

„Muž byl přivezen s vážnými bodnými poraněními břicha a krku, lékaři jej ihned operovali. Jeho stav je stále vážný, není ale už v přímém ohrožení života,“ řekl Právu mluvčí olomoucké Fakultní nemocnice Egon Havrlant.

„Brzy ráno ke mně domů přiběhl zakrvácený muž. Měl otevřené břicho, rukama si držel střeva a krvácel i z krku. Byl v hrozném šoku. Tvrdil, že když ráno otevřel dveře domu a chtěl odejít do práce, byl napaden nožem. Chtěl, ať zavolám záchranku a policii, protože má strach, že útočník něco udělá i v domě,“ popsal hrůzné probuzení Radek Oščádal, který bydlí asi půl kilometru od místa tragédie.

Údajný pachatel byl nalezen mrtvý

„Kriminalisté ihned začali pátrat po neznámém pachateli a služební pes nalezl nedaleko domu mrtvého muže,“ popsala vývoj ohledání místa činu Dolejšová.

Podle informací Práva mohla být vražda i pokus o vraždu a sebevražda tragickým vyústěním milostného trojúhelníku. Mrtvá žena byla vdova a žila bez stálého partnera. Tragédii zažila už před několika lety, když nejstarší syn zabil svého otčíma, druhého manžela ženy, se kterým měla dvě děti.

S pravděpodobným útočníkem, který podle všeho spáchal po činu sebevraždu, se údajně seznámila ve vězení, kam syna chodila navštěvovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám