Hlavní obsah

Tyran měl doma zbrojní arzenál, který by srovnal se zemí celý dům

Právo, Novinky, Petra Konečná
Žďár nad Sázavou

Nečekaný závěr měla v pátek návštěva 26leté ženy na žďárském policejním oddělení. Žena vypověděla, že jí její 44letý druh týrá a ohrožuje zbraní. Policisté se proto rozhodli provést domovní prohlídku. Ta vyústila v šokující výsledek. "Muž měl doma hotový arzenál. Lidé z bytového domu doslova žili poblíž sudu se střelným prachem," uvedla mluvčí žďárské policie Petra Šmídová.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Týraná žena se na policii dostavila poté, co se její druh v pátek odpoledne vrátil do jejich společného bytu v silně podnapilém stavu, namířil na ni pistoli a vyhrožoval jí zabitím. 

Vyděšené ženě se podařilo utéci a okamžitě se obrátila na policii. Při následné prohlídce domácnosti policisté odhalili velké množství střeliva. Případný výbuch by bytový dům, v němž dvojice žila, dokázal srovnat se zemí. V bytě se například nacházelo několik kilogramů TNT. 

Ani zbrojní průkaz by na takové množství nestačil 

„Na to, co jsme tam našli, by zbrojní průkaz nestačil. Vesměs se totiž jedná o zbraně zakázané,“ řekla Právu policejní mluvčí.

Policisté společně s pyrotechniky zajistili velké množství nejrůznějších třaskavin, nábojů, ručních palných zbraní. 

Muž v současnosti vyšetřovaný na svobodě díky své zálibě v pyrotechnice nyní nemusí čelit jen obvinění z trestného činu násilí proti jednotlivci, za který by mi hrozilo odnětí svobody na jeden rok nepodmíněně. Nyní může dostat trest až třikrát delší a to za nedovolené ozbrojování.

Reklama

Výběr článků

Načítám