Hlavní obsah

Holčička z letadla, které spadlo do Otavy, je stále v kritickém stavu

Novinky, ČTK, Petra Konečná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Zdravotní stav desetiletého děvčátka, které jako jediné z posádky přežilo nedělní pád letadla Cessna ve Strakonicích, je i nadále vážný. Informovala o tom mluvčí motolské nemocnice Eva Jurinová. V troskách zahynul pilot i rodiče dívky.

Článek

Děvčátko utrpělo velice vážná poranění plic a obličeje a rovněž mnohačetné zlomeniny končetin a páteře. Ještě v neděli v noci se v motolské nemocnici podrobila náročným operacím. 

"Děvče je po operaci zlomenin končetin. Je nadále ve velmi vážném stavu," řekla Jurinová. Pacientka zůstává v péči lékařů ARO a je napojena na přístroje. 

Letadlo Cessna havarovalo na břehu řeky Otavy v neděli před desátou hodinou, když se vracelo z vyhlídkového letu. Na palubě byly čtyři osoby. Rodiče zachráněné dívky a pilot zahynuli na místě. [celá zpráva]

Výkon zřejmě ztratil výkon

Děvčátko podle záchranářů v době jejich příjezdu bylo při vědomí. Po vyproštění a zajištění základních životních funkcí bylo v kritickém stavu letecky transportováno do českobudějovické nemocnice a odtud poté do pražské Motole. 

Proč letadlo spadlo, zatím expertům není zřejmé. Incident vyšetřuje letecká inspekce. Ta se domnívá, že příčinou pádu byla ztráta výkonu motoru ve chvíli, kdy se pilot chystal přistát. Více informací by mělo přinést až vyšetřování a rovněž soudní pitva obětí neštěstí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám