Hlavní obsah

Vrah prchající s kulovnicí dopaden, hlásí policie

Právo, Radim Kijonka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vítkov
Aktualizováno

Severomoravským policistům se podařilo v neděli kolem 21. hodiny dopadnout muže, který měl podle podezření ráno zastřelit kulovnicí svou bývalou přítelkyni ve Vítkově na Opavsku. Podle policie je pachatelem osmatřicetiletý René Zapletal, který po činu uprchl i se zbraní, proto po něm bylo vyhlášeno celostátní pátrání.

Článek

"Policisté kolem 21. hodiny zadrželi muže hledaného pro podezření z trestného činu vraždy. Muž bude převezen k dalším vyšetřovacím úkonům. Podrobnější informace zveřejníme, pokud nedojde k zásadní změně, s největší pravděpodobností až zítra dopoledne,“ oznámila před 22. hodinou v neděli mluvčí policie Soňa Štětínská.

Doplnila, že muže se podařilo zadržet "na Vítkovsku".

Pachatel střelil 26letou ženu kulovnicí přímo do hlavy a poté z jejího bytu utekl. "Vzhledem k tomu, že žena po postřelení v nemocnici zemřela, je nyní podezřelý z trestného činu vraždy,“ řekla Štětínská. [celá zpráva]

Policisté po střelci intenzivně pátrali. V terénu bylo několik desítek policistů, včetně psovodů, pomáhal i vrtulník. Požádali o pomoc i veřejnost, zároveň ale upozornili, že pachatel je ozbrojen a může být nebezpečný.

Motiv činu zatím policisté neznají. Policii o střelbě informoval náhodný svědek.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám