Hlavní obsah

Policie dopadla mladíka, který měl zavraždit seniorku a pobodat expřítelkyni

– Sibřina u Prahy • Aktualizováno
Novinky, ČTK, Petra Konečná

Policisté ve čtvrtek dopadli teprve 19letého mladíka ze Sibřiny u Prahy. Ten má mít na svědomí vražednou loupež 81leté seniorky a vážné pobodání své 21leté expřítelkyně. "Mladíkovi hrozí v případě usvědčení i výjimečný trest v podobě doživotního vězení," uvedl mluvčí středočeské policie Jakub Vinčálek.

Článek

Mladík 30. července zaútočil na nic netušící 81letou důchodkyni. Snažil se jí v jejím domě okrást, když se bránila, bodl ji nožem do hrudníku. Z domu ukradl alkoholické nápoje. Důchodkyně svým zraněním na místě podlehla.

Neušetřil ani psy

O 12 dní později se pokusil zavraždit svou bývalou přítelkyni, kterou napadl v rodinném domku, kde dívka bydlí se svými rodiči. Znovu zaútočil nožem, který dvakrát vrazil do břicha své bývalé lásce. Ukradl jí tašku s doklady, mobilním telefonem a peněženku a odjel pryč vozidlem jejích rodičů.

Před domem ještě usmrtil jednoho psa a druhému způsobil četné bodné rány. "Napadená expřítelkyně z incidentu vyvázla s velice vážnými zraněními. Přežila jen díky včasnému ošetření přivolané záchranné služby a vysoce odborné lékařské pomoci lékařů ze specializovaného pracoviště pražské nemocnice," informoval mluvčí. 

Kriminalisté zjistili, že násilník míří na letní jezdecký tábor na Semilsko za svou kamarádkou. Okamžitě zalarmovali středočeskou zásahovou jednotku, která společně s policejním vrtulníkem ve středu začala hlídat táborový komplex. Pachatel však na místo nedorazil. Druhý den ráno jej policisté z vrtulníku spatřili a začali jej pronásledovat.

Po dramatické honičce ho dopadli u obce Žďár. Muž se policistům nevzpíral a k útokům se přiznal. Hnacím motorem pro něj v prvním případě byl loupežný motiv, v druhém mělo jít o mstu za ukončení vztahu. V současnosti čelí obvinění z vraždy a pokusu o vraždu, za což mu hrozí až doživotní trest. "Pohnutky jeho jednání však budou předmětem psychiatricko-psychologického vyšetřování," uvedl Vinčálek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám