Hlavní obsah

Lupič brutálně napadl úřednici pošty a odnesl si 150 tisíc

Novinky, ČTK, Petra Konečná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chrudimsko

Policie na Chrudimsku vyšetřuje zatím nejbrutálnější loupežné přepadení. Neznámý pachatel ve čtvrtek odpoledne brutálně napadl 30letou poštovní úředníci v Medlešicích na Chrudimsku. Z pošty si poté odnesl 150 tisíc korun.

Článek

"Na Chrudimsku je to první případ, kdy pachatel byl takhle brutální, my jsme se tím nikdy nesetkali, vždycky jenom vyhrožovali," uvedla policejní mluvčí Věra Hamáčková. 

Neznámý lupič přišel na poštu, úřednici při tom napadl na chodbě. Udeřil ji do hlavy tak prudce, až spadla na zem, kde do ní ještě surově kopl a několikrát ji uhodil pěstí. Žena utrpěla četná zranění hlavy a obličeje, kvůli kterým musela být hospitalizována do pardubické nemocnice. V pracovní neschopnosti bude zhruba jeden měsíc. 

"Pachateli hrozí dva až deset let. Pokud budou zranění napadené úřednice vážnější a vyžádají si delší dobu léčení, může být sazba pět až 12 let," řekla Hamáčková.

Žena poskytla policii popis lupiče. Muž měří 170 až 180 centimetrů, je štíhlé postavy a ve věku okolo 18 až 25 let. Má světle hnědé vlasy po ramena. V době spáchání trestného činu měl na sobě oranžovou mikinu, kostkované kalhoty tmavě a světle šedé bravy, sportovní boty a šedou kšiltovku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám