Hlavní obsah

Nákladní auto plné hlíny skončilo převrácené v příkopu

– Královehradecko
Právo, Jiří Bednář

Vážná havárie se stala ve čtvrtek po deváté hodině v katastru obce Lochenice na Královéhradecku na silnici z Jaroměře do Hradce Králové. Do pole se tu převrátilo nákladní auto Mercedes převážející zeminu.

Foto: Jiří Bednář, Právo

Řidiče havarovaného nákladního auta hasiči vyprošťovali 35 minut. Muž naštěstí vyvázl bez zranění.

Článek

Podle předběžných zjištění došlo k nehodě tak, že řidič mercedesu s vlekem, jedoucí ve směru od Jaroměře, zřejmě přehlédl před ním jedoucí osobní hondu, jejíž řidič chtěl z hlavní komunikace odbočit doleva na Lochenici, zpomalil a dával přednost protijedoucímu tahači s návěsem.

„Když řidič mercedesu zjistil, že už svůj vůz neubrzdí, vyhnul se hondě  doleva, vyjel ze silnice a na srázu se převrátil do pole,“ řekl policejní vyšetřovatel Milan Pavliš.

Řidič tahače, který jel v protisměru, naštěstí stačil svou soupravu ubrzdit. „Při prudkém brzdění se ale posunul náklad a poškodil návěs i kabinu,“ uvedl jeden z policistů.

„Z totálně zdemolované kabiny mercedesu jsme řidiče dostávali 35 minut pomocí hydraulického vyprošťovacího nářadí,“ sdělil jeden z hasičů. Podle jeho slov byl muž při vědomí a se záchranáři komunikoval. Do nemocnice jej přepravil vrtulník hradecké  záchranné služby.

Hlavní tah mezi Hradcem a Jaroměří zůstal průjezdný, ale tvoří se tam dlouhé kolony, protože policie dopravu pouští kyvadlově.

Reklama

Výběr článků

Načítám