Hlavní obsah

Na rukou pachatele série loupeží cvakla želízka

– Praha

Policisté ves středu zadrželi muže, který je podezřelý ze série pěti loupežných přepadení sázkových kanceláří. Na policejních internetových stránkách o tom informovala mluvčí Andrea Zoulová. Na zadrženého bude podán návrh na vzetí do vazby, hrozí mu až deset let vězení.

Článek

Podle policie muž v úterý přepadl sázkovou kancelář v Praze 9 Hloubětíně a odnesl si 16 000 korun. "Ve středu odpoledne zavítal do jiné sázkové kanceláře v Újezdu nad Lesy v Praze 9 za účelem uzavření sázek a krátce po odchodu z provozovny byl zadržen pracovníky kriminální policie," uvedla Zoulová.

Kriminalisté zjistili, že jedenatřicetiletý nezaměstnaný muž z Karlovarska má údajně na svědomí další čtyři podobná přepadení sázkových kanceláří v Praze. Podle Zoulové pachatel vždy využil okamžiku, kdy v kanceláři nebyl žádný jiný zákazník, a předložil obsluze u přepážky lístek s napsaným požadavkem o vydání finanční hotovosti. Uloupil celkem 60 000 korun, které obratem investoval do sázek.

"Vyšetřovatel zahájil úkony trestního řízení ve věci podezření z trestného činu loupeže. Po sdělení obvinění bude pachatel umístěn v policejní cele s návrhem na uvalení vazby," sdělila Zoulová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám